Om man har lite penger er det likevel aktiviteter som lar seg gjøre. Det viktigste er og ikke begynne å deppe i sofaen fordi en ikke har penger, og ikke kan gå ut å spise eller gå på kino. Sistnevnte kommer det svært sjelden noe positivt ut av.

Jeg ønsker å dele noen gode tips med deg om hva du kan gjøre om kontoen din ikke tillater deg noen som helst økonomiske utskeielser:

1. Finn et fint friluftsområde i nærheten av der du bor og bruk dagen sammen der med en person du liker å være sammen med. I Oslo kan du for eksempel dra til Bygdøy og bruke dagen der. Ta med en termos med kaffe i og litt frukt, og nyt øyeblikket. Snart er det også mer vår og da kan man grille middagen i en park eller på en strand.

2. Gjenoppdag barndommens glede ved å besøke ditt lokale bibliotek. La deg gispe etter pusten av alle de fantastiske forfatterne som er samlet på et sted. Vanligvis kan du låne bøker for en måned av gangen, og DVDer for en uke. Husk bare å levere på angitt tid, ellers kan du måtte komme til å betale gebyr.

3. Kartlegg hvilke museer i ditt nærområde som det er gratis inngang på, dra dit, gled deg og lær noe nytt.

4. Planlegg en spakveld hjemme med deilige produkter som står i hyllen på badet, men som du ikke har forsøkt på en stund. Plei deg selv med ansiktsmasker, fotbad, kroppseksfoliering, manikyr og hårkur. Å ha et velpleiet ytre er like viktig som å ha orden på økonomien. Tenn duftlys på baderommet og sett på avslappende og rolig musikk. Nyt et deilig avbrekk i hverdagen.

5. Utforsk Spotify for ny og spennende musikk. Om du ikke har Spotify, spør etter en Invite på Facebook eller gjennom andre nettverk. Lær deg mye om en musikkart, eller en artist, og vær frempå på neste fest, og briljér med dine kunnskaper.

6. Inviter gjester hjem til deg, i stedet for å treffes ute på kafé eller restaurant. Det trenger ikke være mer fancy bevertning enn en god kopp te, eller frukt og mineralvann. Det viktigste er å bruke tiden sammen med personer en setter pris på, ikke hva man kjøper når man er sammen.
Om du har andre gode tips som ikke koster noe, post de her da vel 🙂