I mars i år gikk Høyre-politiker Kåre Willoch ut og advarte mot overforbruk av kredittkort, og at fremtidig bruk bør forbys for å unngå misbruk, alternativt at kredittkortbruk bør reguleres mye bedre enn i dag. Rent umiddelbart høres nok dette svært byråkratisk og sosialdemokratisk ut, men er det nå egentlig det?

Bakgrunnen for Willochs utspill er fordi han mener finansnæringen opptrer grovt uansvarlig i forhold til sine kunder. I fjor økte antall registrerte inkassosaker med 26%. De siste årene har det vært svært enkelt å få kredittkort, og fristelsen til å bruke penger en ikke har, når en har et slikt kort kan for enkelte bli stor. Spesielt har dette utviklet seg til et stort problem blant unge. Lindorff uttaler at den unge kundemassen deres har økt med 50% de fem siste årene, der hver fjerde Lindorff-kunde er under 25 år. Lindorff mener at personlig økonomi bør inn som eget fag på skolen.

Hvis man har havnet i et slikt uføre, der man har fått betalingsanmerkninger og ikke klarer å betale kreditorer tilbake, er det aller beste du kan gjøre å rydde opp med en gang. Jo lengre du venter, jo dyrere blir lånene, når rentene og salærene øker. Når du har ryddet opp må du betale tilbake så fort som mulig, slik at du kan spare penger. Dine Penger hos VG har laget en oversikt over hvor du finner de beste sparerentene nå.