I Norge finnes det etterhvert svært mange banker, og bankene tilbyr svært mange ulike tilbud til nye kunder. Kampen om kunder har etter hvert blitt stor, og det er stort sett de store bankene som for eksempel DnB NOR og Nordea som råder markedet i dag. Tiden da du fikk personlig betjening i banken blir stadig mer fjern, da de aller fleste banker baserer seg mer og mer på bruk av nettbank. Derimot, hvis du havner i en vanskelig situasjon der du får behov for personlig økonomisk rådgivning, eller du har behov for et lån til å kjøpe bolig eller bil, er sannsynligheten større for at du får mye bedre betingelser i din lokale bank hos en rådgiver som kjenner til din private økonomi over tid, fremfor tilfeldig valgte rådgivere i de større bankene.

Eksempler der de store bankene lurer kundene sine finnes det stadig fler eksempler på, og slike saker vil med lavere sannsynlighet skje i mindre banker, der distansen mellom bank og kunder er mindre, og bedrageri vil dermed bli mye mer synlig og ramme banken i større grad, enn det den gjør i større banker.

I Danmark ble det nylig foretatt en undersøkelse blant 8500 bankkunder omkring hvorvidt kundene ønsket å anbefale banken de var kunde av i dag til andre, om deres bank evne til å skape verdi for kunden, om kunden følte seg trygg på banken, og om kunden vurderte å bytte bank. Resultatet av undersøkelsen viste at kundene var mest fornøyd med mindre til mellomstore banker. I den danske bloggen Camphausens Bank & Blog konkluderes det dermed at små banker har klart seg vel så bra som store banker gjennom finanskrisen. Denne konklusjonen skjer på tross av ekspertenes antagelser om at små banker kommer til å dø ut. Også bedrifter viser seg å foretrekke lokale og regionale banker, viser en undersøkelse Sparebankforeningen her i Norge har utført.

Nordmenn er generelt svært tro mot sin bank. Der finnes likevel ingen grunn til at du ikke skal gå gjennom din banks tilbud, og finne ut om du kan få bedre avtaler i andre banker, og ikke minst undersøke hvilke lokale banker som finnes på det stedet du bor, eller det stedet du kommer fra. For fremtiden kan det hende at den lokale banken er den som vil kunne hjelpe deg på best mulig måte.

Reklamer