De siste ukene har det vært svært mye uro på finansmarkedene grunnet den mye omdiskuterte gjeldskrisen i Hellas, den kommende gjeldskrisen i Spania, og at det heller ikke går så veldig bra i Storbritannia heller. Når du legger til mye uroligheter rundt omkring i verden ellers, går det dårlig på børsen, og dermed også med aksjene.

Her i Norge har dessverre tabloide aviser som VG en svært lei tendens til å gjøre ting verre enn det det er og skape unødig bekymring. I forhold til aksjefond har de fremstilt det som skjer på finansmarkedene nå som en enorm krisesituasjon, og nærmest tipset om at man må selge nå, før det går enda verre. At utenriksminister Jonas Gahr Støre går og nærmest varsler en ny finanskrise, gjør ikke situasjonen bedre.

La deg ikke skremme! Hensikten med å spare i aksjefond er at man bør ha en langsiktig plan med det. Om du tar ut pengene dine i dag, eller om to år, kan du ha tapt en del penger, men om du lar de stå der i fem år eller mer, gitt at du har plassert pengene dine i gode aksjefond, skal du få avkastning. Sjefredaktør Tom Staavi i Dine Penger, mener at akkurat nå er det veldig gode muligheter for å kjøpe gode aksjer til en rimelig penge. Han ser heller ikke så negativt på fremtiden, som for eksempel det. Staavi mener at det nå er gjort så mange gode tiltak for å sikre økonomien, at han ikke tror på en ny finanskrise med det første. Også i Dagens Næringsliv skrives det at man IKKE skal selge aksjefond nå.

Se også Morningstars sammenligning av finanskrisen for et par år siden og det som skjer i Sør-Europa nå.

Ved å plassere penger i aksjefond nå, vil du få med deg oppturen som kommer, og dermed får du mer i avkastning. Derfor, om du allerede ikke har opprettet en spareavtale i banken din, er tiden nå inne for å spare i aksjefond. Spar en fast sum hver måned, samtidig som du setter av tilsvarende sum eller høyere på en høyrentekonto for eksempel. Ved å gjøre dette vil du sikre deg en trygg og god økonomi for fremtiden.

Besøk Morningstar for å undersøke hva som er gode aksjefond.