Hva i alle dager skal man gjøre i ferien når man ikke har råd til å reise til spennende kontinenter som Asia eller Amerika? Den definitivt beste plassen i verden å reise til om sommeren er selvsagt Middelhavet, siden man da er garantert sol og gode temperaturer. Om man ikke har penger til det en gang, finnes det likevel kjempegode løsninger for hva en kan finne på når en endelig har fått noen etterlengtede ferieuker. Norge om sommeren er Norge på sitt vakreste. Planlegg sommerens eventyr med en god venn eller venninne, eller kjæresten og la deg forføre av hva Norge kan tilby deg.

Besøk hjemmesidene til Den Norske Turistforening (DNT), og deres nysatsning UT. Legg inn steder du har lyst å besøke eller få de til å foreslå en reise for deg. Du kan for eksempel bestige en fjelltopp eller gå fra hytte til hytte i fjellet. Om du melder deg inn i DNT får du sove over på hyttene til rabatterte priser, og du kan kjøpe en nøkkel hos de som passer til alle DNTs hytter i hele Norge. Nøkkelen får du tak i mot et depositum på ditt lokale DNT-kontor.

Lure ting å ta med på en fjelltur:

*Telt.
*Sovepose.
*Liggeunderlag.
*Trangiasett eller annet kokeapparat.
*GPS og/eller kart og kompass.
*Kniv.
*Fyrstikker.
*Hodelykt.
*Sett med varme ullplagg.
*Gnagsårplaster og førstehjelpsskrin.
*Dopapir og andre hygienesaker.
*En flott turkamerat.

Dra i fjellet, la deg overvelde av storslagen norsk natur og nyt god mat og god vin med ditt reisefølge. La make-up og hverdagens kjas og mas ligge igjen hjemme og nyt. Du kommer ikke til å angre på det. Sjelden kommer du til å ha følte deg friere.

Få inspirasjon fra andre bloggere som liker å utforske Norge og norsk natur:

Steinars Blogg
En Eventyrers Dagbok
Fisketur