I den siste tiden har jeg brukt en del tid på å lese mer om sunt kosthold. Dette fordi jeg selvsagt ønsker å leve et sunnere liv. Etter som tiden går, kan jeg ikke lengre spise alt hva jeg ønsker, uten at jeg legger på meg. For meg som er svært glad i god mat og drikke, samt søtsaker, er dette ganske slitsomt. Tiltak må settes inn, da dette ikke kan fortsette lengre!

Jeg har kjøpt en bok som heter Supermat. Den er skrevet av Trine Berge og Sara Chacko. Boken handler om Supermat, eller Superfood/Green Food. Supermat kan også ses i sammenheng med Raw Food. Jeg har nå lest hele boken, og lært kjempemye om supermat. Her vil jeg dele litt med dere:

Supermat er:

* en matvare med svært høyt næringsinnhold: Høyt innhold av plantekjemikalier, mineraler og vitaminer.
* en matvare som er dyrket, høstet og produsert i henhold til etiske og bærekraftige metoder.
* en matvare som enten er økologisk dyrket eller viltvoksende.
* en matvare som produseres i miljøvennlig innpakning.
* en matvare som har helsemessig styrkende eller legende funksjoner.
* en matvare som tas lett opp i kroppen.

(Hentet fra Berge & Chacko, 2010, s. 25.)

I boken kan du sette deg inn i ulike korn-, frø- og kakaosorter, gress og spirer, frukt og bær, alger og sjøgrønnsaker, oljer og fettsyrer med mer og deres innvirkning på kropp og helse, samt at du vil finne flere matoppskrifter. Produktene fås blant annet kjøpt både som tabletter og som pulver. Disse kan brukes i drikke som vann og smoothies, eller i vanlig mat.

I Supermat kan du lese om erfaringene ved bruk av Supermat til blant andre TV3s Christer Falck og tidligere modell, spaltist i KK, og yogainstruktør Vibeke Klemetsen, samt Camilla Schjelderup som er daglig leder av Gimle Økologiske Parfymeri og som driver Norges mest besøkte øko-blogg. Jeg anbefaler virkelig denne boken som en innføring om Supermat.

For min egen del har jeg funnet at grønnalgen spirulina har en positiv effekt på kroppens aktivitetssystem, forbrenning, og humør, og jeg har absolutt tenkt å prøve ut denne. Med spirulina kan du også lage deg en ansiktsmaske som skal rense huden, og gjøre den yngre. Jeg har også tenkt å anskaffe meg Chlorella, og bruke den hver dag, siden den styrker immunforsvaret, reduserer blodtrykket og kolesterolinnholdet i blodet. Den kan også inneholde beskyttende stoffer mot ulike typer kreftformer. Chlorella virker opprensende i forhold til kroppens avfallsstoffer. Jeg har også store planer om å lage sjokolade av råkakao. Råkakao inneholder langt flere næringsstoffer og antioksidanter enn vanlig kakao og tilfører dermed kroppen noe bra, i motsetning til sjokolade som man kan kjøpe i dagligvarehandelen og kiosken.

Produktene kan kjøpes på butikken Supernature i Øvre Slottsgate i Oslo, eller på deres internetthandel. Supernature har også gitt konsesjon til ulike kostholdsbutikker i Norge for salg av deler av deres sortiment. Jeg gleder meg bare til å komme i gang, og utforske virkningen av disse produktene som bare virker fantastiske.

Norsk blogging om Supermat: Et liv i balanse, Supermat, og Gimle Parfymeris Økologiske Blogg.

Reklamer